Sivut

15.3.2013

Mieheni ei osaa laittaa ruokaa, mitä teen?

Sarjassamme neuvoja, joita ei pyydetty, käsitellään tällä kertaa onnetonta vaimoa, jonka mies ei osaa laittaa ruokaa. En linkitä enkä suoraan siteeraa, koska keskustelu käytiin puolisuljetussa kohdassa internettiä, mutta henkilö oli siis lähdössä vanhempainvapaalta töihin ja jättämässä miehensä viettämään lasten kanssa isäkuukautta. Henkilöllä oli kuitenkin ongelma, nimittäin se, että miehestä ei ole kotona mitään apua, koska henkilöhän joutuu kuitenkin esimerkiksi laittamaan perheelle ruuat päiväksi. Eikä ollut ainoa! Henkilön avattua sanaisen arkkunsa, samasta ongelmasta kärsiviä sisaria ilmoittautui välittömästi tuskastelemaan miesten surkeutta kodinhoidollisissa asioissa.

Feministinen kuplani särkyi ja sen höttöinen onnela valui lumihankeen. Siis anteeksi, kuinka?

Hyvä henkilö:

 1. Jos miehesi on yksin kotona ilman lapsia, kuoleeko hän nälkään? (Jos teet silloinkin hänelle ruuat valmiiksi, älä pliis kerro sitä minulle, pääni ei ehkä kestä.)
 2. Jos miehesi on kotona hoitamassa lapsia, siihen duuniin kyllä kuuluu myös ruuan laittaminen niille lapsille. 
 3. Jos miehesi ei osaa laittaa ruokaa, nyt onkin hyvä aika opetella. Et ole itsekään syntynyt keittokirja valmiiksi aivoihin ladattuna ja kauha kädessä. 
 4. Jos miehesi ei suostu laittamaan ruokaa, vieköön lapset ravintolaan syömään.
 5. Vaihtoehtoisesti hän voi myös ostaa ruokaa. Kaupasta saa esimerkiksi valmisperunamuusia, pakastevihanneksia, lihapullia, kalapuikkoja, pinaattilettuja ja monia muita ruokia.
 6. Jos laitat perheelle ruuat miehesi ollessa kotona, koska mielestäsi lapsia ei pidä viedä ravintolaan syömään eikä heille saa syöttää valmisperunamuussia ja eineslettuja, vaan ainostaan pullantuoksuisen kotiäidin luomutuotteista omin kätösin askartelemaa tasapainoista aitoruokaa, niin relaa vähän ja hanki elämä. Lastesi tulevaisuuden kannalta on oleellista myös, että he näkevät, että kaikki aikuiset voivat huolehtia lapsista omatoimisesti. Asiaa tuskin on tutkittu, mutta en hämmästyisi, jos se olisi tasapainoista ruokaympyräruokaa tärkeämpääkin.
Kiitos ja näkemiin.


5 kommenttia:

 1. Nauroin vedet silmissä :). Juuri näin. Erityisesti kohta 6 pitäisi postata kaikille sekopää-äitien palstoille piristävänä tuulahduksena terveestä järjestä...

  VastaaPoista
 2. Haluaisin tässä yhteydessä lainata Robert Rodriguezia, jonka lausuma kivenkova totuus kuuluu seuraavasti: "Not knowing how to cook is like not knowing how to fuck."

  Ollaan aika perustaitojen ytimessä.

  VastaaPoista
 3. Paitsi että jos ei osaa laittaa sapuskaa niin voipi olla että tuoni vie sen takia. Mutta juuri kukaan on tuskin kuollut siihen ettei osaa naiskennella.

  VastaaPoista
 4. Kyllä mä vertaisin sitä ennemmin siihen, ettei osaisi runkata.

  VastaaPoista
 5. Voin henkilökohtaisesti todistaa Robert Rodriguezin olevan väärässä.

  VastaaPoista